9 досъдебни производства за изборни нарушения в Апелативен район Пловдив

15:31, 27 мар 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 211 преписки и девет досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са били образувани в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури.

По 173 преписки прокурорите са се произнесли с отказ за образуване на досъдебно производство, поради липса на данни за извършени престъпления, три са изпратени в районните избирателни комисии, а 6 по компетентност на други органи. По 32 от преписките продължават проверките по сигнали за изборни нарушения.  От 10 март 2017 г. до 20 часа на 26 март 2017 г. в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са образувани девет досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите, като по тях се извършва разследване в районните прокуратури в Пловдив, Чирпан, Кърджали, Велинград, Панагюрище, Асеновград, Стара Загора, Димитровград и Гълъбово.

Досъдебните производства и проверките се извършват, съобразно изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, Закона за съдебната власт и Правилата, утвърдени от Прокуратурата на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама