НАП проведе 115 учебни часа по данъци и осигуровки в пловдивските училища

08:00, 28 мар 17 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служителите на ТД на НАП Пловдив изнесоха 115 часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. Началото на добрата практика се постави чрез проведения изнесен урок в сградата на Агенцията, където младите икономисти имаха възможността да се запознаят отблизо с работните процеси в НАП. Агенцията е пионер и в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.

Над са общо 700 учебни часа по проекта за текущата учебна година в цялата страна. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователна програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама