Дани Каназирева: Лидерите в десницата трябва да поемат отговорност и да се оттеглят

11:27, 28 мар 17 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Съюз за Пловдив“ за първи път участва в парламентарни избори. "Решихме да станем учредители на дясното обединение Нова Република. Поехме убедено този риск. Знаехме от самото начало, че ще бъде ужасно трудно за толкова кратко време да извоюваме подкрепа за Нова Република. Познавахме и средата, в която работихме – в медийно затъмнение, постоянен натиск и манипулации от социологическите агенции", казва в своята равносметка Дани Каназирева.

 Според нея резултатите не са изненада. "Взехме достойното, но много по-трудно решение – дори и да загубим, да го направим с гордо вдигната глава. Направихме го заедно с принципни и смели политици, за които достойнството и моралът са преди облагите и сметкаджийството. Днес стотици хиляди десни българи нямат свое представителство в Народното събрание. Истината е, че от разделението на десницата печели само статуквото. Преживяхме поредното доказателство. Сега е време за широко дясно обединение, което е възможно само тогава, когато едни преодолеят егото си, а други се оттеглят от политиката", коментира Каназирева.

По думите й Радан Кънев е постъпил достойно като подаде оставка от лидерския пост в ДСБ и Нова Република. "Това обаче не е достатъчно. Всички останали лидери в дясно също трябва да поемат своята отговорност", заяви още лидерът на Съюз за Пловдив .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама