4 млн. лева за ремонти, тротоари и нови паркинги в Пловдив

09:13, 29 мар 17 25 548 Шрифт:
Автор:

Община Пловдив е обявила обществена поръчка за ремонт и изграждане на тротоарни, паважни, калдъръмени, асфалтови, алейни и площадни настилки на територията на град Пловдив. Поръчката включва още ремонт и изграждане на паркинги и велоалеи. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3.3 млн.лв лева без ДДС. Общата сума за ремонтите, която ще нараства до 4 милиона лева с ДДС ще бъде разпределена в 2 бюджетни години.

Предвижда се подмяна на старата тротоарна настилка на места, на които е в лошо състояние с нова от висок клас, пренареждане на съществуващата тротоарна, паважна и калдъръмена настилка. С парите ще бъде ремонтирана или изграждана подземна и надземна инфраструктура -отводнителни и поливни системи, улично осветление и тръбна канална мрежа. Според администрацията ремонтите ще доведат до намаляване нивото на шумово натоварване и  подобряване и опазване чистотата на въздуха.

Един от критериите към участниците е да разполагат с работеща, въведена в експлоатация асфалтова база (разрешение за ползване или еквивалентен документ), отстояща на разстояние не по-голямо от 30 км от гр. Пловдив. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 27 април. Получените оферти ще се отварят на публично заседание на 28 април , на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама