Ученици познават наркотиците за викторина в Пловдив

08:37, 30 мар 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Викторина на историческа тематика организират днес Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, със съдействието на Регионалния исторически музей. Мероприятието ще се проведе от 10.00 часа в зала „Съединение” музея като част от общинската политика в областта на наркоманиите за 2017 г. и в изпълнение на превантивна програма: „Уроците на историята и изборът за живот - 2”.

Докосването до миналото, до родовата памет, както и познаването на богатото културно и историческо наследство на нашия народ, са в основата на личностното изграждане на всеки българин. Тяхното задълбочено познаване и разбиране ще допринесе младите хора да осмислят  истинските човешки ценности и да насочат своя интелектуален и творчески потенциал в позитивен план. Това ще улесни формирането на умения да устояват на провокациите, свързани с употребата на психоактивни вещества, смятат организаторите.

Във викторината, която ще има състезателен характер, участие ще вземат осем отбора от пловдивски училища, състоящи се от по пет ученика от 11-12 клас. Капитанът на всеки отбор ще тегли на случаен принцип пет въпроса, три от които исторически и два, свързани с познания относно наркотични и психоактивни вещества /ПАВ/. Въпросите от българската история ще обхващат теми, свързани с видни исторически личности, допринесли за националното утвърждаване и развитие на България в различните епохи – от създаването на българската държава до наши дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама