Започва европейски конгрес по лазерна дентална медицина в МУ-Пловдив

09:20, 30 мар 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Денталният факултет към Медицински университет в Пловдив е един от малкото клинични центрове в Източна Европа, сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. Създаденият през 2012 година лазерен център към Факултета разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина. Европейският конгрес по лазерна дентална медицина, който ще се проведе в МУ-Пловдив от днес до 1 април е поредното потвърждения за успехите на Университета в сферата на новите технологии.

„Възможността български зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от този конгрес”, заяви деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров.

Все повече студенти започват да се интересуват от Лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2017 година ще преминат 86 бъдещи зъболекари. „Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове”, обобщи доц. д-р Георги Томов, ръководител на Лазерния център към Факултета.

При откриването на Конгреса, д-р Диана Бушкалова ще бъде официално обявена за почетен член на Българското Дентално Лазерно Общество и наградена за приноса й към развитието на лазерната дентална медицина в България. Награждаването е днес от 17 часа в IV аудитория на Медицински университет-Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама