Пловдивско семейство обжалва в съда отказ на Фонда за лечението на деца в чужбина

13:16, 30 мар 17 25 484 Шрифт:
Автор:

Комисията по социално подпомагане в Пловдивския общински съвет ще отпусне максималният размер от 1 000 лева за лечението на 17-годишния Петър Мавродиев. Днес близки на момчето запознаха членовете на местния парламент с проблема, които реагираха светкавично и на следващата сесия ще гласуват сумата. Бащата на ученика е възмутен от отказа на Фонда за лечението на деца в чужбина за финансиране на операцията. "Мотивът е, че лечението може да се извърши и в България, но аз не съм толкова сигурен. Ние обжалваме решението в административния съд и делото още не е приключило", каза Емил Мавродиев в кулоарите на общинския съвет.

За лечението на Петър в клиника в Австрия са необходими 10 хиляди лева. Момчето учи в националната търговска гимназия и страда от детска церебрална парализа от раждането си. "През май месец миналата година беше извършен във Виена анализ на походката на Петър и е изготвен план за оперативното лечение, с който д-р Брюно Франиер  е съгласен. Докторът препоръча да се направи операция на левия крак на сина ми", обясни още Мавродиев.

Родителите са подали заявление и в НЗОК за издаване на формуляр за планирано лечение в Европейския съюз и то е одобрено. НЗОК обаче не заплаща разходите за път, престой и следоперативно ортеза. "Петър ще има 6-месечен извънболничен престой във Виена, а след това още едно пътуване и изработване на ортеза", допълни бащата на момчета.

Парите трябва да бъдат събрани до края на месец април. На името на Петър Мавродиев има открита банкова сметка BG86FINV91501316898223 или с SMS  DMS PETAR на телефон 17 777.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама