Президентът Радев: Бизнесът показва, че не мисли само за печалби

15:15, 30 мар 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Бизнесът показа, че може да работи не само за печалби, а и за обществено полезен интерес", заяви президентът на Република България Румен Радев при откриването на 6-ия Европейски форум за социално предприемачество в Международен панаир Пловдив. Проявата продължава от днес до 2 април 2017 г. и включва панаир на социални предприятия, международна конференция, кръгли маси и дискусии.

"Каузата на социалната икономика  е хората с увреждания да се чувстват пълноценни граждани", добави Румен Радев. Заедно с европейските институции ще търсим измерения за нейното разширяване, подчерта той, преди да пререже лентата.

Президентът отдели повече от час, за да разгледа експозициите на близо 100 фирми и сдружения, които се представят в Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. Румен Радев беше впечатлен от качеството на изделията по щандовете,  купи си ръчно рисуван шал и торбичка с новото лого „Произведено в България от хора с увреждания“, получи като подарък мускалче с розово масло и сувенири. На всяка крачка хората го спираха, за да се снимат с него.

Изложението може да се разгледа всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа в палата 6 на панаирния комплекс в Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама