Златно и мраморно куче идват за първи път на киноложките изложби в Пловдив

07:21, 01 апр 17 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Редките и интересни кучета мерл и  голддаст йоркшир териер ще видят посетителите на киноложките изложби, които ще се проведат днес и утре в Международен панаир Пловдив.  Те са сред претендентите за международни шампионски титли, за които всяка пролет се състезават близо 300 екземпляра от около 40 породи.

Кучетата мерл имат окраска, наподобяваща мрамор. Представителите на породата „Голддаст йоркшир териер“ са с ексцентричните бяло-златист или златист цвят на козината. Наред с тях ще дефилират елитни представители на популярни породи, за да демонстрират своите качества пред съдии с европейски опит.

На 1 април 2017 г, събота, ще се състои Международна киноложка изложба за кучета от всички породи, която ще бъде открита в 11 часа с дефиле на клубовете. Заедно с нея ще се проведат Специализирани изложби за българско овчарско куче и изложба САСІВ за Купата на кмета на община Пловдив. На следващия ден е Националната изложба А-САС за Купата на  дружество „Любители на кучето“-Пловдив.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси и развлекателна спортна програма. Днес публиката ще се забавлява с конкурсите „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“ от 11.30 часа. Развлекателната спортна програма включва демонстрации по аджилити, послушание и  фризби-фристайл, а също – волните съчетания,  с които кучетата от българския отбор ще се представят на състезанията за Световната купа по фризби-фристайл в Испания. Те може да се видят от 12.30  часа. Шампионите на изложбата ще бъдат обявени в 15 часа.

Киноложките изложби са част от Дните на  семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до неделя в Международен панаир Пловдив. Те включват също изложенията „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“, Италиански фестивал на красотата и прическата,   Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, Изложба на общините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама