НБ „Иван Вазов“ отбелязва международния ден на детската книга

07:40, 02 апр 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори април е Международен ден на детската книга, произтичащ от факта, че това е рожденият ден на един от любимите разказвачи на приказки за малки и големи Х.К.Андерсен /1805 – 1875/. В тази връзка Детският отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив организира поредица от събития.

На 28 март 2017 г.  се проведоха четири срещи  на издателство „Фют“ с деца от СУ „Св. Патриарх Евтимий“ и СУ „Константин Кирил Философ“ . Те бяха осъществени със съдействието на Детския отдел на библиотеката и преминаха под формата на игри, викторини, надпревари…

Днес пък от 10.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ ще се проведе тържество с първокласниците от СУ „Кочо Честеменски“, на което те ще покажат, че вече са грамотни – ще четат, пеят и представят различни сценки. В края на празника ще получат карти за библиотеката, подарък от родителите им. След това децата ще посетят Детския отдел на библиотеката, ще се разходят из него и ще могат да изберат книжки за домашно четене.

Освен, че събитията са посветени на Международния ден на детската книга, те са част от фестивала „Младият Пловдив чете“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама