Близо 1 500 души откриха велосезона в Пловдив

16:10, 02 апр 17 / Спорт 25 374 Шрифт:
Автор:

Близо 1500 пловдивчани се включиха в тазгодишното велошествие, организирано от Община Пловдив и пловдивски фирми. Огромният брой деца и възрастни с колелета и триколки изминаха разстоянието от площад „Съединение“ до Гребната база, където ги очакваха много приятни изненади и томбола с награди – ваучери за велосипеди, аксесоари – закопчалки, каски, ръкавици, карти за фитнес, козметика. Победителите бяха изтеглени от малките участници в шествието.

 

Кампанията „Аз карам велосипед. Последвай ме“ се организира за четвърта поредна година, а участващите се увеличават с всяка изминала година. Тази година към инициативата се присъединиха и членове на клуб „Олимпиец“, сред които Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Ангелина Михайлова, Петър Запрянов, Каспар Симеонов.

„Наистина Община Пловдив полага големи усилия да доразвие велоалейната мрежа и да надгради тези 48 километра, които бяха изградени по мярката „Устойчив градски транспорт“. Надявам се Пловдив да се превърне в град на велосипедиста още преди 2020г.“, посочи Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“. 

 

„Дано в следващите години Гребната база да ни бъде малка, за тези от нас, които се събираме всяка година тук за откриването на велосезона“, заяви Димитър Чевренков, маркетинг мениджър във фирма за производство на велосипеди и пожела подобни инициативи да се случват всяка седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама