В Пловдив откриват благотворителен великденски базар

07:00, 03 апр 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общественият съвет и ръководството на ОУ „Княз Александър Първи” организират от днес до 7 април благотворителен великденски базар с лакомства, детски рисунки, сувенири и украса за празника, изработени от учениците от 1 до 7 клас. Базарът се организира за втора поредна година във фоайето на училището на ул. „Хан Кубрат“ №15. Предвижда се да има изнесени щандове и в Съдебната палата, която се намира в съседство, на бул. „Шести септември“ №167. Всички събрани средства ще се използват за облагородяване на двора на заветното училище.

Инициативата е изцяло на децата, техните родители и учители. През миналата година благотворителната кампания бе посветена на набирането на средства за обновяване на 166-годишната сграда на бившата Пловдивска мъжка гимназия, в която се помещава основното училище. Вече над 30 години не са правени ремонти на зданието и на прилежащите му части. Миналогодишният базар се радваше на голяма посещаемост и децата събраха 3 500 лева от продажбата на своите кулинарни и художествени произведения. Средствата бяха вложени в оборудване на кабинет по информационни технологии с 14 нови компютъра – последна версия на Windows, и аксесоари към тях.

„С предстоящия базар учениците отбелязват настъпилата пролет и се подготвят за посрещането на Великден“, съобщи директорката на основното училище – Анета Вълева. Предметите за продажба са изработени от самите деца, с помощта на родителите и учителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама