Търси се финансиране за изграждането на канализация на част от бул "Руски"

06:34, 04 апр 17 25 301 Шрифт:
Автор:

Прокарването на канализация в части от западното платно на бул. "Руски" е изкарано от проекта за ремонта, който се осъществява с част от 30-милионният заем от Европейската банка на възстановяване и развитие. "Опитахме да минимизираме всички възможни разходи, затова прокарването на канализация в части от западното платно беше изкарано от проекта. Целта ни беше и е да намерим допълнителни източници на финансиране, за да не бъде още по-голяма сумата на заема", обясни кметът Иван Тотев.

По подобен начин от проекта е извадена и канализацията на бул. „Коматевско шосе". "Тогава вместо да увеличим кредита с 1,5 млн. лева, ние намерихме допълнително финансиране от МРРБ. С булевард „Руски“ случаят е подобен, опитваме се да намерим други начини на финансиране. В момента работим и обсъждаме с ВиК за частично съвместно финансиране на булеварда", поясни Тотев.

Той допълни, че искане за финансиране от министерството на регионалното развитие и благоустройството е невъзможно, тъй като там за тази година има подадени документи за финансирането на канализацията на продължението на булевард „6-ти септември“. "Ако не успеем да финансираме обекта по някоя програма, то имаме възможност бъде предоговорен с банката, но това е краен вариант", каза още Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама