FISA даде на Пловдив окончателно съгласие за световното първенство по гребане

07:40, 04 апр 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисия на Световната федерация по гребане FISA проучи условията и даде окончателно съгласие за провеждане на световното първенство за младежи до 23 години в Пловдив през месец юли тази година. На пресконференция техническият делегат на FISA Бернд Шумахер каза, че най-големите притеснения са били свързани с това, че за 10 дни гребният канал в Пловдив трябва да приеме две големи състезания - най-напред от  до  е европейското първенство по кану и каяк за мъже и жени и от 19 до 23 юли - по гребане. “Предварителната организация, създадена от домакините ни убеждава, че състезанията ще се проведат безпроблемно, което ще бъде и ценен опит в нашата съвместна работа с колегите ни от кану-каяк.” - каза Шумахер.

"Очакваме, че най-много ще бъдат затруднени гребните отбори от по-далечни страни като Нова Зеландия, САЩ, Австралия, Канада, които заради аклиматизацията пристигат по-рано на подготовка за световното първенство", прогнозира председателят на организационния комитет на световното първенство по гребане Иван Попов. Разработен е план на трасето на гребния канал, така че да могат състезателите от двата вида спорт да тренират и да се състезават безпроблемно.

“Най-инфарктните дни”, според Иван Попов ще бъдат 15 и 16 юли, когато са полуфиналите и финалите от състезанията по кану-каяк. В тези два дни ще пристигнат около 570 състезатели по гребане, които ще настояват бързо да опитат трасето. Решението е пристигащите в тези дни лодки да бъдат разместени на временен лагер на старта на гребния канал, а не на финала, както беше досега. До момента заявки са направени от над 800 състезатели и треньори от големите отбори. По традиция по-малките отбори заявяват участие в последния момент - края на месец май - заради бюджетни ограничения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама