От врата на врата събират отпадъци в пловдивския квартал „Коматево”

09:51, 04 апр 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На всички домакинства, живеещи в квартала, ще бъдат раздадени жълти чували, в които да събират отпадъци от опаковки - хартия, пластмаси, найлони, кенчета от напитки. В чувалите не трябва да се слагат други отпадъци“, обясни директорът на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в общината Василка Чопкова.

Раздаването на чувалите започва от 10 април, а заедно с тях на гражданите ще бъдат предоставени и информационни брошури с указания за начините за разделно събиране, ще се правят допълнителни разяснения.

„Събирането на пълните чували ще се извършва всеки първи и трети вторник и сряда на месеца  след 08:00 ч. от ОП „Чистота”, гарантира директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Събраните отпадъци ще бъдат извозвани за предварително третиране и предаване на крайни преработватели за рециклиране.

„Основният участник в процеса на разделно събиране сме ние хората, масовите потребители на опаковани стоки. Без участието на хората е невъзможно системите за разделно събиране да работят успешно. Ето защо трябва да променим начина, по който сме изхвърляли отпадъците години наред. Когато убедим всички да участват и действаме заедно, разделното събиране ще бъде по-ефективно. От нас зависи да положим известно усилие“, коментира Василка Чопкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама