Конференция под егидата на УНИЦЕФ провеждат в МУ-Пловдив

08:57, 07 апр 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третото издание на интердисциплинарна научна конференция „Мултифасетен поглед върху детското развитие“ се открива днес в Медицински университет-Пловдив. Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти, педиатри, невролози, психиатри, общопрактикуващи лекари, психолози и педагози. Темите, по които ще се водят дискусиите са: „Аутизъм: на границата на доказателствата” и „Абнормно нервно-психическо развитие – причини и профилактика.”.

След като на предишната конференция бяха представени общоприетите становища по отношение на разстройството от аутистичния спектър, сега ще се разгледат участие на микробиома в имунната дисрегулация, ролята на пробиотиците, нецелиакичната глутенова непоносимост, митохондрална дисфункция, биомедицинско лечение, микроелементи, витаминотерапия, възприемане на диагнозата и националната програма за аутизъм.

Втората тема включва разглеждане на методики, използвани при нарушения в нервно-психическото развитие и интерпретацията на техните резултати от немедицински специалисти; развитие и оценка на социалната когниция; НПР при чести заболявания и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама