Заработи единственият в Пловдив отворен магнитен резонанс

15:46, 07 апр 17 25 2943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При отворения резонанс основното магнитно поле е от същия тип като при затворения, но пациентът не се вкарва в тунел и до него има достъп от три посоки. "Техниката е снабдена със съвременен софтуер и има опции, които се прилагат стандартно при затворените системи", подчерта специалистът по образна диагностика д-р Павлин Коцев.

Огромно предимство е, че магнитното поле е по-локализирано, докато при останалите ЯМР обхваща цялото тяло. Това дава възможност за изследване на хора с протеза или метален предмет в тялото, което би било противопоказание за затворената система. Поредното голямо преимущество е, че на отворения ЯМР могат да се изследват и по-едри пациенти, които в затворения тип не могат да се поберат.

Отвореният ядрено-магнитен резонанс служи за диагностика, контроли и проследявания. Могат да се правят изследвания на глава, стави и таз, включително мъжка и женска полова сиситема. Апаратът прави прецизни мозъчни изследвания – при аневризми,  инсулти, множествена склероза, злокачествени и доброкачествени тумори, хипофиза. 
Д-р Коцев уточни, че времетраенето на изследването е от 15 до 45 минути като продължителността зависи от областта и каква патология се търси. То се поема от Здравната каса по клинична пътека, след направление от съответния специалист.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 21:00, 28 юли 21

Къде? В коя болница телефон

2 Анониментелефон за връзка 18:05, 12 окт 21

Може ли телефон за връзка

3 Анонимен 16:33, 21 ное 22

Може ли телефон за връзка искам да си запиша час при вас за отворен Я МР !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама