Художници ще изпишат огромни великденски яйца пред община Пловдив

07:00, 08 апр 17 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града. Кичестата магнолия пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, не само радва минувачите с прекрасните си цветове, но и стана любимо място за снимки на хора от всички възрасти.

Днес ще се проведе Великденски живописен пленер на открито, на тема „Великденски яйца“.  В зелените площи пред  сградата на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, около Великденското дърво ще бъдат разположени 8 броя  яйца.  Всяко е с височина между 0,7м. и 1,2м.. Те ще бъдат изрисувани на място от известни пловдивски художници - членове на Дружеството на пловдивските художници. При лошо време изписването на яйцата ще се отложи за неделя.

Участници в Живописния пленер "Великденски яйца" са: Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.  Събитието е финансирано от „Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама