Премиера на грандиозната продукция „Евгений Онегин” в Опера Пловдив

14:22, 08 апр 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опера Пловдив и Софийската опера и балет обединяват усилия, за да представят една внушителна по мащаб и художествени качества продукция на „Евгений Онегин”. Премиерата на операта в Пловдив е днес от 19 часа на сцената в Дом на културата „Борис Христов”.  Диригент на спектакъла е Лучано Ди Мартино, а режисьор е Вера Петрова от Софийската опера и балет.

Музиката на Чайковски в „Евгений Онегин“ отговаря напълно на силата и въздействието на Пушкиновата поезия. Тя е пълна със сърдечна лирика, задушевност, топлота и искреност. Някои от сцените в операта бележат върхове в творчеството на Чайковски, като например цялата втора картина — писмото на Татяна. Експертите твърдят, че образът на Татяна е един от най-хубавите, най-завършените, най-цялостните и дълбоко психологични образи в цялата оперна литература .

В Опера Пловдив вече пристигнаха три камиона, превозващи огромни механизирани декори, десетки мебели, над 300 костюма от периода и близо 100 перуки за една от най-внушителните продукции на пловдивска сцена.  Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив репетират непрестанно с режисьора Вера Петрова повече от два месеца за премиерата на музикалния шедьовър от Чайковски. Ролите в Пловдив са поверени на  Евгения Ралчева, Вера Гиргинова, Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов, Марк Фаулър, Михаил Пулиев, Елена Чавдарова - Иса, Емил Павлов, Божидар Василев, Валерия Мирчева, Евгений Арабаджиев, Владимир Ников, Живко Пейчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама