Община Пловдив е на 28 място по прозрачност в страната, Стамболийски-последни  

14:10, 09 апр 17 25 370 Шрифт:
Автор:

В изследването за рейтинга на прозрачност на органите на местно самоуправление Община Пловдив е на 28 място в класацията от общо 265 общини от страната.  Рейтингът на активната прозрачност на местната администрация е  75, 6 точки от общо възможни 109,7 точки. Община Пловдив е най-прозрачната сред 19-те общини в област Пловдив. Това показват резултатите от проучването, което Програма „Достъп до информация“ (ПДИ) прави за пета поредна година чрез оценяване на Интернет страниците и подаване на електронни заявления до административните структури в системата на изпълнителната власт.

От общо 265 оценени общини Стамболийски заема 262 място, което я прави и една от най-непрозрачните общини в страната.

Целта на проучването е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Областна администрация – Пловдив е на 4-то място в страната с 66.2 точки от общо възможни 93.2. Лидер след Областните администрация е тази в Бургас. В класация на териториалните органи в системата на изпълнителната власт на първо място от 151 институции е Басейнова дирекция за управление на водите - Източнобеломорски район Пловдив със 76,7 от възможни 93,2 точки.      

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама