В Пловдив откриват кампанията „Да върнем човешкото в себе си!”

07:40, 11 апр 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 11.00 ч. в сградата на ТП на НОИ Пловдив,ул.Любен Каравелов" №7 ще бъде открита кампания, която ще премине под мотото „Да върнем човешкото в себе си!”.  Тя е част от националната инициатива на  КТ “Подкрепа” съвместно със Синдикална Федерация на служителите в МВР, Национална организация „Малки Български Хора” и с подкрепата на Столична община и НОИ.

В един от дните на Страстната седмица – Велики вторник, си събралите се ще си припомнят за нещо важно, което Иисус Христос е направил за хората 11 април – Велики вторник е ден за поучения.  "Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта «защо аз, нека някой друг да се сети да направи място»", казват организаторите от КТ „Подкрепа”.

Те припомнят, че синдикатът е направил обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество, защото държавата не може да даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама