В Пловдив отбелязват Международния ден на авиацията и космонавтиката

09:20, 12 апр 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седемдесет студенти и техните преподаватели от Техническия университет – София, филиал Пловдив ще празнуват днес деня на своята специалност - „Авиационна техника и технологии“. Специалността е създадена през 1987 година и обучава кадри за авиационната индустрия на страната ни.  За празника младите авиоинженери ще демонстрират умения летци на леки и свръхлеки самолети, балони, ученически клубове с дронове и авиомодели – собствено производство, парашутисти. За около час гостите на празника ще могат да разгледат „строените“ за полет летателни апарати и да получат информация за техните качества.

По предварителна информация на летателна площадка „Марица“ (LBMA) на аероклуб „Граф Игнатиево“ са поканени да присъстват собственици и пилоти на летателни апарати от цялата страна, които ще полетят, заедно с желаещите студенти и гости на празника. На летателна площадка „Марица“ ще има и 1 балон на клуб „Феникс“. В празника ще се включат парашутистите и операторите на авиомодели. По план летателният ден ще започне в 12.00 часа.

Днес през целия ден до 17 часа входът за Музея на авиацията в Крумово ще е безплатен.  В 11.00 часа ще бъде открит възстановения барелеф на летеца-космонавт Юрий Гагарин, в район „Северен“, до колелото на Панаира. В 12.30 ч. ще бъдат поднесени на цветя на Алеята на космонавтите, Хълм на освободителите – Бунарджик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама