Инициативният комитет „Дом за пловдивската опера” настоява за прозрачни процедури

20:49, 13 апр 17 / Култура 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко часа след като днес пловдивските общински съветници приеха дарените от държавата малко на 2 процента акции от панаира и сключване на споразумение за изграждане на дом на операта от Инициативния комитет „Дом за пловдивската опера” разпространиха специална декларация.  Те предлагат прозрачна и коректна процедура.

„Ако Община Пловдив придобие държавни акции от Международен панаир Пловдив, тя следва на база оценка и финансов баланс да ги "материализира" в квадратни метра площ в югозападната част и лице от имота на Международен панаир Пловдив. За тази площ се обособява имот през Агенцията по кадастъра ,като собственост на Община Пловдив /в югозападната част, лице/.  Община Пловдив задейства процедура по урегулиране на новия поземлен имот /ПИ/ в урегулиран поземлен имот /УПИ/ с отреждане „За сграда за опера“, което вече ще е самостоятелен и независим от останалия терен на панаира обект“, пише в декларацията . Според членовете на инициативният комитет след това следва задание, конкурс и изграждане.

Под документа се се подписали организаторите на  комитета: инж. Любозар Фратев, доц. д-р инж. Никола Добрев, арх. Илко Николов, ик. Георги Стоев, д-р Мариана Чолакова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама