Засилено полицейско присъствие в Пловдив заради празниците

07:00, 15 апр 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районните полицейски управления разполагат с актуална информация за местата на провеждане на тържества, религиозни и празнични прояви и те са включени в маршрутите за изпълнение на патрулно – постова дейност. Засилено е полицейското присъствие в районите на църковни храмове, големи търговски центрове, хипермаркети и обществени места с масова посещаемост. Създадена е организация за охрана на реда във връзка с провежданите тържества, концерти и други обществени прояви на територията на град Пловдив и в другите населени места на обслужваната територия.

Дадени са указания на ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, с дейност в места с празнични мероприятия, да проявяват повече бдителност при пропускателния режим в обектите. На организираните мероприятия, както и около църковните храмове, няма да се допускат лица, носещи оръжие или пиротехнически средства, както и такива, употребили алкохол. Създадена е организация и за своевременен обмен на информация с полицейските органи.

Съвместно с органите на местното самоуправление и администрация ще се извършват проверки на питейните и увеселителни заведения.  Създадена е организация за провеждане на необходимите оперативни действия по линия “Престъпления против собствеността”, като се предприемат всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване и пресичане на извършването на такива престъпления.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама