Отпускат средства за обследването на стадион „Пловдив“

13:55, 17 апр 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

100 000 лева от бюджета на Пловдив ще бъдат дадени за обследване на стадион Пловдив с решение на Пловдивския общински съвет.

„Ще направим всичко, което трябва, за да може стадион „Пловдив“ да има акт 16, да се провеждат концерти, футболни срещи от „А“ републиканска група и състезания от национален мащаб“, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев и припомни, че решението днес е резултат от големите дебати през 2015 г. Тогава Община Пловдив отдели 40 000 лева, с които сключи договор с Университета по архитектура, строителство и геодезия за обследване, което даде яснота за здравината на конструкцията, къде и как да се укрепи. Беше изготвен и проект, който  позволява помещенията под трибуните да бъдат дадени под наем на спортните клубове.

Съгласно направеното обследване козирката на стадиона трябва да бъде премахната. Същото се очаква да се случи и със зала „Чайка“ и трибуните около нея. На база на обследването предстои да се изготви технически проект за укрепване и възстановяване, както на залата, така и на стадиона, като има вероятност в проекта да се включи допълнително изграждане на VIP-зона.

„Желанието ни е да имаме един добър стадион, който да отговаря на съвременните стандарти, с модерно осветление, безопасен, с подходящи трибуни, със зали, които да бъдат отдавани по наем“, заключи кметът Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама