Отмениха големия Великденски концерт в Пловдив

13:56, 17 апр 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради лошите атмосферни условия се отменя концертът „Класика за Великден”, който бъше подарък за всички пловдивчани за най-светлия християнски празник – Възкресение Христово.  Припомняме, че емблематичните стълби на Каменица трябваше да се превърнат в сцена, на която ще излязат няколко поколения музиканти. Учениците от Национално училище за музикално танцово и изобразително изкуство „Добрин Петков“, студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и музикантите от Държавна опера-Пловдив щяха да  изпълнят богата програма под диригентството на маестро Диан Чобанов.

Целта на двучасовия концерт беше да бъде алтернатива на заобикалящата субкултура като провокира интереса на пловдивчани към симфоничната музика на живо.

Идеята за този празничен Великденски концерт е на известния пловдивчанин и бивш депутат Юлий Славов. Тя е поета за реализация и подкрепена от много дейци на културата,  граждани, бизнеса, както и от Община Пловдив, която включи събитието в културния си календар.

Няма официална информация дали концертът ще се сътои на друга дата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама