Прокуратурата: Не сме издавали забрани за спиране на строежа на зоопарка в Пловдив

10:18, 19 апр 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пресцентърът на Прокуратурата разпространи официално съобщение  във връзка с вчерашното изявление на зам.- кмета на Община Пловдив Димитър Кацарски. Припомнямеq че той каза: „ще има ли Пловдив зоопарк за летния сезон, зависи единствено и само от прокуратурата”. Според Кацарски още „тече разследване и до приключването му – без разрешение от прокуратурата, не може да предприемем мерки по довършването на зоопарка.”

„Единственият факт, отговарящ на истината в изявленията на г-н Кацарски е, че е налице досъдебно производство за престъпления по служба, по което се провеждат активни действия по разследване. По това производство в качеството на обвиняеми са привлечени кметът на Община Пловдив, кметът на район „Западен” и самият г-н Кацарски, в качеството на заместник – кмет. Предмет на обвиненията са допуснати груби нарушения на Закона за обществените поръчки при възлагането на изграждането на Зоокът в Пловдив.

Предстои повдигане на окончателни обвинения и внасяне на обвинителен акт в Окръжен съд Пловдив. Прокуратурата няма компетентност да разпорежда спиране на строителството на Зоокъта, нито е издавала каквито и да е забрани за това. Завършването на обекта е в зависимост само от действията на общинското ръководство, стига те да са съобразени с изискванията на закона.  Освен това строежът на Зоокът Пловдив е спряно на 18 декември 2015 г. с акт за спиране на строителството, подписан от същия заместник кмет на община Пловдив – Димитър Кацарски.

Поднасянето на невярна информация от обвиняемия заместник – кмет по никакъв начин не допринася за обективното информиране на гражданите на Пловдив и представлява спекулативен опит за прехвърляне на отговорността относно бъдещето на Зоокъта в града“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама