Имунизирано срещу морбили дете е сред новите случаи в Пловдив

15:56, 19 апр 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестгодишно дете, имунизирано срещу морбили, е един от новите осем случая по време на Великденските празници. Детето е от Столипиново, най- вероятно се е заразило в квартала, предаде БГНЕС.

Подобни случаи имаше и в предишната епидемия на морбили през 2010 година, най- вероятно става дума за неправилно съхранение на ваксината. Сред новите случаи, които закръглят общо бройката от началото на епидемията на 61, има три бебета- на 7 месеца, на 4 и на 5 месеца, има и едно дете на година и 4 месеца, което не е имунизирано. Петгодишно дете от Пловдив най- вероятно се е заразило в Инфекциозна клиника, където е било хоспитализирано за друго заболяване. Петмесечното бебе, пък, е заразено в Детското отделение на болница "Пълмед". Три от новите случаи са от Пловдив, останалите са от Кричим и селата Ягодово, Златитрап, Йоаким Груево. Засега сред тях няма тежка клинична картина. 136 са имунизираните лица след нареждането на Министерството на здравеопазването личните лекари да проверят пациентските си листи и да сложат ваксини на тези, които нямат.

До момента лабораторно потвърдените случаи на морбили в Пловдив са 26, две проби са дали отрицателен резултат, в един от случаите става дума за рубеола, а не за морбили, а за останалите болни се чака резултат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама