РИОСВ-Пловдив даде старт на Световния ден на Земята със засаждане на цветя

16:09, 19 апр 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ-Пловдив даде старт на кампания по повод Световния ден на Земята – 22 април със засаждане на цветя и викторина за разделното събиране на отпадъци в детска градина „Зора“. Директорът на дирекция „Контрол на околната среда“ инж. Любка Караманова поздрави децата от 3-та и 4-та група с преподавател Ана Кънева за празника. Малчуганите посрещнаха гостите с пита и шарена сол и показаха специална екоизложба от ръчно изработени изделия от отпадъчни и опаковъчни материали, посветена на Деня на Земята.

В специално подготвена програма децата демонстрираха своите знания за опазване на природата, след което с удоволствие се включиха в игра за сглобяване на картонени контейнери за разделно събиране на отпадъци. Поздравиха гостите с песента „Жълто, Зелено, Синьо“ и ги приканиха заедно да засадят цветя, дарени от родителите им в двора на детската градина. Малчуганите обещаха, че ще продължат да се грижат за растенията. До края на седмицата те са подготвили още инициативи, свързани с опазване на природата, в които ще включат и родителите си.

ДГ „Зора“ е една от детските градини в Пловдив, която миналата година реализира проект по ПУДООС. Поставени са нови съоръжения на площадките за игра, засадена е разнообразна растителност, изградени са алпинеум и билкова градинка. Предвижда се обновяване на настилката в двора на детското заведение, за да е безопасна за децата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама