Пловдивският съд решава за биячите на екипа на Нова телевизия

10:29, 20 апр 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Християн Л., на 28 г., Димитър Т., на 32 г., Александър Г., на 34 г. и Марио Г., на 28 г.. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 14 април 2017 г. на 145-я километър на автомагистрала “Тракия, край гр. Пловдив, в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.

С постановление на наблюдаващия от 19 април 2017 г. Двама от първоначално задържаните са били освободени,тъй като след проведени допълнителни процесуално-следствени действия са били събрани доказателства, че същите нямат съпричастност към извършеното деяние.

Припомняме, че в миналия петък  около 22 часа, на 145-я километър на автомагистрала „Тракия“, край гр. Пловдив, обвиняемите застигнали лекият актовобил на телевизионния екип.  Непосредствено след това двата автомобила, марка „Ауди“ спрели на пътното платно, като затворили движението в тази посока на автомагистралата за всички моторни превозни средства. Обвиняемите, заедно с лицето, обявено за общодържавно издирване, извършили хулигански действия спрямо водача на лекия автомобил и неговата спътничка, съответно оператор и репортер в Нова тв. Те отишли до техния автомобил, опитали да счупят стъклото от страната на водача и да отворят вратата, като счупили дръжката на задната врата на автомобила им. Двамата пострадали отворили доброволно вратите на автомобила си, след което обвиняемите нанесли побой на водача на лекия автомобил, а друг е отнел със сила мобилния телефон на спътничката му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама