Вицепрезидентът И.Йотова: В Парламента ще има голяма коалиция и сериозна опозиция, което е залог за успешен мандат

15:28, 20 апр 17 / Политика 25 463 Шрифт:
Автор:

„В 44-то Народно събрание ще има голяма коалиция и много сериозна опозиция. Това само по себе си вече е залог за един успешен мандат“, коментира в Пловдив вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Двамата с ректора на ПУ „П. Хилендарски“ Запрян Козлуджов откриха днес научната конференция за студенти и докторанти на тема „10 години България в Европейския съюз – успехи и предизвикателства“.

„Този състав на Парламента не е готов с новите предложения за Изборния кодекс, но ще е жалко всички усилия в тази посока да се съсредоточат само върху избирателните права на българските гражданите. Имаме нужда от промени в доста други закони - и в този за българите в чужбина, и в Закона за чужденците, и в Закона за българското гражданство, защото има проблем и всички ние го видяхме по време на кампанията за изборите. Намесата отвън беше очевидна“, каза още вицепрезидентът.

Освен с приветствията си при откриването на конференцията, Йотова и Козлуджов  се включиха активно в дискусиите в рамките на форума.  В програмата има общо 16 доклада включва програмата на конференцията. Сред тях са научните трудове: „Актуални политики за стимулиране на младежката заетост в ЕС“, „Оценка на готовността на България за присъединяване към еврозоната“, „Независимостта на медиите и свободата на словото в България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама