Пловдивски ученици участват в съдебен процес  

07:00, 21 апр 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес  от 10 часа в зала №1 на Апелативния съд ще се проведе Ден на отворените врати. Мероприятието се осъществява от Апелативен, Окръжен и Районен съд – Пловдив. Поводът е Денят на Българската Конституция и юриста, който се отбелязва всяка година на 16 април.  На  16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и тази дата е обявена за професионален празник на българските юристи.

Събитието ще бъде открито от Магдалина Иванова – председател на Апелативен съд – Пловдив, Веселин Хаджиев – председател на Окръжен съд – Пловдив, и Иван Калибацев – председател на Районен съд - Пловдив.

Под формата на ролева игра учениците ще участват във възстановка на съдебен процес по наказателно дело.  В сградата на Съдебната палата ще бъде представена изложба от рисунки по проекта „Съдът през погледа на децата от ДДЛРГ „Княгиня Мария – Луиза“.  Ще има презентация на фотографии на студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, направени по време на проведения час по репортажна фотография в сградата на Съдебната палата. Ще бъдат презентирани репортажи по дела с влезли в сила присъди, предизвикали медиен интерес.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама