Пловдивските читалища се включват в „Маратон на четенето – 2017“

09:30, 21 апр 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивските читалищата ще се включат в Националната кампания „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“. Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право и цели да представи читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността.

През целия ден днес, читалищата ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други. Гости ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова. Свои стихове ще четат Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев, Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се включат и студенти от класа по актьорско майсторство към ПУ“Паисий Хилендарски“, Литературен клуб „Метафора“. С щанд за книги ще се представи пловдивското издателство „Хермес“.

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество. Ще бъдат експонирани и изложби с рисувани любими герои.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама