Велопоход „ЗАЕДНО“ в Пловдив подкрепя хората с хемофилия

07:00, 23 апр 17 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Велопоход под наслов - "Заедно" организира днес Българската Асоциация по Хемофилия. Началната точка ще бъде на площад Съединение.  В 10.30 часа шествието ще тръгне по ул. Стефка Николова  и бул. „Марица- Юг“. Финалът е на Гребната База – Алеята пред залата на УХТ около 12.30 ч .Идеалната цел на събитието е да повиши информираността в обществото по темата за заболяването хемофилия и да разпространи, че това е генетична болест, чието лечение е напреднало, овладяно и дава възможността на всички засегнати да водят един нормален, равнопоставен и пълноценен живот.

Вдъхновението за велопохода идва от факта, че това е един от двата позволени/препоръчителни спорта за пациентите, болни от хемофилия. „Вярваме, че велопоходът е инициатива, с която можем да привлечем вниманието на медиите и най-много активни и социално-ангажирани хора, които да се запознаят подорбно с темата и съответно да станат посланици на инициативата с повишаване на инфомираността в обществото“, казват организаторите от Българската Асоциация по Хемофилия .

Хемофилията е наследствено предавано генетично заболяване, което понижава способността на тялото да съсирва кръвта, и резултатът от което е по-продължителни кръвоизливи при нараняване, лесно появяване на синини и увеличен риск от вътрешни кръвоизливи в ставите и/или мозъка. Заболелите с по-леката форма на заболяването могат да имат симптомите на болестта след инцидент или по време на операция. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама