Пловдивчани връщат отпадъци в кампанията „Книги за смет“

07:49, 23 апр 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 10 до 13.00 ч. в Пловдив ще се проведе кампанията „Книги за смет”. Пловдивчани могат да донесат ненужните пластмасови отпадъци на площад „Стефан Стамболов“ (до детската въртележка), за да получат книга по избор от предварителната селекция на заглавия.  Кампанията е с екологична насоченост има за основна цел да привлече децата и младите хора към усилието за разделно събиране на битовите отпадъци и намаляване на обемите от отпадъци, които се депонират.

За участие в кампанията е нужно да съберете и предадете един килограм пластмасови отпадъци. В замяна ще получите талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия в деня на събитието.  Всеки, предал два или повече от два килограма, ще получи и втори талон. Това е максималният брой книги, които един участник ще може да вземе, независимо от обема на предадените отпадъци, уточняват организаторите.

В най-мащабното издание досега във връзка с петгодишния юбилей са предвидени някои съвсем нови активности, свързани с пластмасата, рециклирането и спешната необходимост от по-сериозно отношение на гражданите към околната среда. За първи път кампанията ще представи в десет града специална пътуваща изложба „Plastic Paradise”, алармираща за вредите от пластмасата върху животните, птиците и морските обитатели, а също и пътуваща инсталация „In Love We Trash”, създадена изцяло от рециклирани найлонови торбички, дело на испанския арт колектив Basurama, с подкрепата на Посолството на Испания и Институт Сервантес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама