Хитовата пиеса „Богът на касапницата“ за първи път на пловдивска сцена

10:07, 24 апр 17 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре, вторник 25 април,от 19 часа за първи път на пловдивска сцена ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза. Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под тепетата по покана на Драматичен театър-Пловдив. В пиесата Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Представлението има четири номинации за „Аскеер 2017“.

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

"Богът на касапницата" е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза. Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки «Театър Антоан» с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2009 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно и на Бродуей.  А през 2011 г. Роман Полански снима филма «Касапница»  с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-добър филмов сценарий.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама