Участниците в маратон "Пловдив" преминават през подлез

13:57, 24 апр 17 25 474 Шрифт:
Автор:

Втория класически маратон "Пловдив" ще се проведе на 230 април, неделя, съобщи заместник-кметът на Пловдив с ресор "Спорт и младежки дейности" Георги Титюков. Надпреварата включва три отделни дистанции. Класическа - 42 195 км , полумаратон - 21 км и бягане за деца с дължина 3 километра. Трасето ще включва и големите булеварди на Пловдив. Пътните участъци ще бъдат отцепени в ранните неделни часове, веднага след преминаване на състезателите движението ще бъде възстановявано.  За да не създават голямо неудобство участниците ще преминат бул "Цариградско шосе" през подлеза до хотела на Ванко 1.

"Трасетата са избрани и подготвени така, че да показват най-знаковите и красиви места на града. Стартът е от площад "Централен" в 8 часа сутринта. Засега са 750 участници от 24 държави ", каза Георги Титюков. Миналата година трасето е пробягано за 2 часа и 28 минути. Тази година се очаква резултатът да бъде подобрен около 2 часа и 15 минути, защото има състезатели от Кения, Мароко и Етиопия.

Събитието ще ангажира над 350 доброволци от Пловдив включително ученици, учители по физкултура и любители спортисти. Общият награден фонд е 15 хиляди лева. Бюджетът на мероприятието е миналата година беше 80 хиляди лева, община Пловдив осигури 15 лева. Тази година парите ще са малко повече. Оказа се, че полицията да охранява 42 километра, да спира и пуска движението не е евтино", обясни Титюков. 250 балона ще бъдат пуснати от площад "Централен", където ще бъде старта на маратона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама