Край на опашките за регистрацията на автомобили в Пловдив

16:29, 24 апр 17 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на работния ден, всички чакащи автомобили ще бъдат регистрирани, категорични са от ОДМВР – Пловдив. Униформените апелират гражданите да не се доверяват на лица, предлагащи срещу заплащане да пазят ред или да посредничат за ускоряване на услугите по регистрация на МПС.

За подобряване качеството на административните услуги в сектор “Пътна полиция” и предотвратяване на възможни злоупотреби, свързани с регистрацията на автомобили, са предприети редица действия от страна на ръководството на ОДМВР – Пловдив. Променен е начинът за обслужване на гражданите, чакащи за регистрация на моторни превозни средства. Прекратена е практиката едно лице да прави регистрация на повече от един автомобил. Заявлението за регистрация се издава, след като водачът се яви с конкретния автомобил пред самото гише за регистрация, като е въведен един вход и един изход за преминаване.

С оглед избягване на предварително обособяващи се опашки пред сградата на сектора, от началото на декември 2016 г. бе въведено ограничение в часовия диапазон между 17 часа и 6 часа за паркиране на моторни превозни на ул. “Напредък” в Пловдив. При констатирани нарушения на указателните знаци, автомобилите се репатрират от служители на ОП “Паркиране и репатриране”, а на водачите се налагат санкции по Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив и по ЗДвП. Освен това дежурните служители извършват денонощен контрол и периодично пропускат в двора чакащите автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама