Над 35 организации от Европа участват в първото Младежко експо в Пловдив

08:30, 26 апр 17 25 509 Шрифт:
Автор:

Първото по рода си Младежко експо  (Youth Expo – Create your future!) ще бъде открито днес  от 11.00 часа,  организатори са Националната мрежа на младежките центрове. На близо 40 шатри в зоната до Младежкия център на Гребната база посетителите ще имат възможност да се запознаят с дейностите на младежките организации и НПО както от България, така и от Европа.

Заместник-кметът Георги Титюков припомни, че по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство бяха изградени 4 младежки центъра в България – В Пловдив, Враца, Стара Загора и Добрич. Той уточни, че на 28 април ще се проведат обучителни сесии, посветени на младежката работа. По същото време в учебните зали на Младежки център Пловдив ще се има неформални образователни дейности на различни теми.

До момента 35 младежки организации са потвърдили участие в това число от Португалия, Турция, Ирландия, Литва, Армения и разбира се България. Събитието ще се проведе до 29 април, вход свободен.

През 2016 г. се сключи споразумение за учредяване на Националната мрежа на младежките центрове по Програма „Деца и младежи в риск“ на Министерството на образованието и науката, между Младежките центрове във Враца, Пловдив, Стара Загора и Добрич. Мрежата има за цел да работи за признаване на младежката работа в България, както и за създаването на общ стандарт за работата с младежта, чрез предварително планирани и координирани действия, които да отговарят на стандартите на Съвета на Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама