Областният съвет на БСП Пловдив подкрепи Георги Гергов

11:30, 26 апр 17 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В  прието на заседание на Областният съвет-Пловдив писмото ясно се заявява, че демонстрираното отношение от страна на Председателя на НС на БСП Корнелия Нинова в национален ефир  обезсмисля положените от членовете и симпатизантите на БСП усилия, чийто резултат е над 88 000 гласа подкрепа за „ БСП за България“ и спечелването на 7 мандата в настоящото Народно събрание от област Пловдив.

В хода на обсъжданията  членовете изразиха мнение, че подобни еднолични действия рушат духа на колективизма, с който БСП винаги се е гордяла.  Според тях даденото обяснението, че Георги  Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на ИБ на НС е неубедително. Социалистите искат отговор  кое  е наложило това решение, кой ще получи дивиденти от раздора в БСП и  кому е изгодно това.

За тях остава и огорчението, че въпреки заявените позиции от страна на Корнелия Нинова, че  въпросите ще се решават в БСП, е не по медиите, тя лично е нарушила това свое обещание.

“ БСП е партия на колективния дух, това ни е отличавало от всички появили се в годините политически проекти, подчинени на едноличната власт на своите лидери. Не превръщайте БСП в такава партия! Тук не става въпрос за Корнелия Нинова и Георги Гергов. Тук заложник е БСП, демократичността, солидарността, възможността мнението на всеки член и симпатизант да бъде чуто. Днес сме свидетели точно на обратното, на погазване на тези  правила от страна на лидера на партията ни.“ се казва в писмото, което ще бъде изпратено на всички членове на Националния съвет на БСП.

В заключение  членовете на Областния съвет на БСП Пловдив  уверяват , че те, в качеството си на, представляващи  общинските и районните организациите  на БСП в област Пловдив са единни и стоят зад  тази позиция, в подкрепа на  председателя на Областния съвет  и на Българската социалистическа партия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама