ДСБ-Пловдив: 1183 назначения в нарушение на закона в ОП "Чистота"

11:40, 26 апр 17 / Политика 25 551 Шрифт:
Автор:

Представителите на ДСБ в Пловдив са потърсили информация от община Пловдив за реализираните назначения в общинските предприятия за периода 01.2011 – 08.2016 г, която администрацията е отказала. От партията са завели дело в съда и са  осъди администрацията. Със своето решение магистратите са принудили кмета Иван Тотев да разкрие данни пред гражданите на Пловдив.

"Наш екип в момента продължава да обработва данните, но до тук от получената информация става пределно ясно, че 1183 назначения от 01.01.2011 г. до 15.08.2016 г. в ОП „Чистота“ са ставали непрозрачно, в нарушение на законодателството на Република България. Това са назначения на партиен принцип, които са правени на тъмно и заради които системно е нарушавано българското законодателство", категоричен е лидерът на партията в Пловдив Йордан Иванов.

Той допълни, че общинските предприятия имат задължението да обявяват свободните работни места в Агенция по Заетостта, за да може всички незаети, заинтересовани лица да бъдат информирани за съответната вакантна позиция. По думите на Иванов ръководството на ОП Чистота е нарушило това свое задължение 1183 пъти, за да може да назначи кадри, на чиито глас управляващите разчитат по време на избори.

Според него общинските Предприятия в града са се превърнали в център за скрито купуване на гласове чрез партийни назначения с парите на пловдивчани. От партията настояват незабавно Иван Тотев да назначи проверка в ОП „Чистота“, която да установи извършените нарушения и след като те се потвърдят да поиска оставката на Директора на ОП „Чистота“.  Искат да се провери и дали е нарушавана процедурата при назначенията в другите общински предприятия в Пловдив. Припомняме, че ДСБ не подкрепи бюджет 2017  с основен аргумент, че това е бюджет на партийните назначения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама