Цар Киро на прегледи във Франция, отложиха делото срещу него

15:55, 26 апр 17 25 701 Шрифт:
Автор:

Кирил Рашков известен като цар Киро е постъпил за медицински прегледи във Университетската болница в Париж. В продължение на два дни френски специалисти ще вземат решение дали да му бъде поставен пейсмекър. Неявяването на Рашков в съда беше причина съдия Васил Атанасов да отложи делото срещу него, което трябваше да се разгледа днес. Липсваха и призованите свидетели.

Делото е образувано през 2015 година, но по различни причини досега не се е разгледало по същество. Рашков е обвинен,  че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналисти от Пловдив.  Според прокуратурата Рашков ги заплюл, ругал, душил единия от тях с ръце след при проверка на подаден сигнал от съседи.  пред много свидетели.

Защитника на обвиняемия Росица Драгинова представи пред съдебния състав документите от френската клиника. "Въпреки че делото се отложи днес при следващото дело ние ще настояваме за промяна на квалификацията на обвинението. Според нас  деянието не се отличава с изключителен цинизъм и дързост", каза Драгинова.

Тя е категорична, че ще поиска и нова съдебна експертиза, защото представената по делото е изготвена през 2015 година и не отразява обективното състояние на Рашков към настоящия момент.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама