Следствен експеримент изясни подробности за тежка катастрофа в Пловдив

16:28, 26 апр 17 25 513 Шрифт:
Автор:

18-годишния абитуриент от Професионалната гимназия по електротехника и електроника Асен Гюрганчев е спрял за 5 секунди  50 метра след "зебрата", на която е блъснал пешеходка. Това показа извършения днес следствен експеримент във връзка с катастрофата, след която жената загина място, а младежът избяга от местопроизшествието. 61-годишна пловдивчанка Бонка Георгиева е трябвало единствено да пресече пешеходната пътека, за да стигне до работното си място. Тя е била помощен персонал в близкото заведение. Колегите й, които са били повикани, не са могли да потвърдят самоличността на жената, тя е била жестоко размазана.

 

Северното платно на бул. „ Шести септември“ в участъка от кръстовището на бул. „Руски“ до ул. „Жан Жорес“  беше затворено за движение докато следователите и вещите лица си свършат работа. На място присъства и един от свидетелите на катастрофата Вангел Къчев. "Беше ужасно, все още всичко ми е пред очите. В съда ще трябва да се изправя очи в очи с извършителя, жалко е за това младо момче", каза свидетелят.

Припомняме, че вчера апелативният съд отказа да уважи жалбата на 18-годишния абитуриент от Професионалната гимназия по електротехника и електроника Асен Гюрганчев срещу определение на Окръжен съд – Пловдив, с което му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Медицинската експертиза, представена от прокуратурата, потвърждава, че уврежданията на пострадалата, са били изключително тежки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама