Осъдиха условно директорката на дом "Таню Войвода", заключвала деца в изолатор

16:41, 26 апр 17 25 472 Шрифт:
Автор:

Състав на Районен съд-Асеновград осъди срещу бившата директорка на Дом за деца лишени от родителска грижа „Таню войвода” Весела Симеонова. Тя е призната за виновна противозаконно лишаване от свобода на възпитаници на дома. Постановената присъда е условно лишаване от свобода за 5 месеца.

Припомняме, че през 2011 година три момичета от дома подадоха жалба в прокуратурата, че са били заключвани в изолатора в продължение на седем дни. Те обвиниха възпитателите си и директорката в системен тормоз и срещу Симеонова бе повдигнато обвинение. Тогава Районен съд-Асеновград я отстрани с мотива, че ще повлияе със служебното си положение върху показанията на децата и на служителите в дома. По-късно обаче окръжните магистрати я върнаха на работа, но кметът на града Емил Караиванов я уволни окончателно от работа.

Според обвинителния акт  в качеството си на длъжностно лице – Директор на Дом за деца лишени от родителска грижа „Таню войвода” гр. Асеновград, противозаконно е лишила от свобода едно непълнолетно и едно малолетно лице и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия, а именно четири денонощия. По данни на прокуратурата в заключването са се включили още двама възпитатели.

Материалите срещу другите двама възпитателите бяха отделени в друго производство. Те се признаха за виновни и са осъдени също условно след сключени споразумения с прокуратурата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама