Ученици показват модерен бизнес на панаира „Млад предприемач“ в Пловдив

07:42, 27 апр 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнес в нови сектори ще демонстрират участници в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, който ще се проведе днес и утре, 27 и 28 април, в Пловдив. На него ще се представят  130 ученически фирми от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора.  Много от участниците обръщат поглед към модерни направления в бизнеса, като пластична хирургия, услуги, свързани с развлечения и отдих, търговия чрез поръчки по поща, телефон и Интернет, онлайн медии. Други се изявяват в традиционни стопански дейности:  финанси и застраховане, производство и пласмент на храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организация на събития, реклама и пиар, строителство и озеленяване, фотография, спорт,  търговия в широк спектър – от сувенири и  играчки през  облекла, бижута, козметика, стоки за бита и книги до  автомобили.

Бъдещите мениджъри ще покажат как управляват своите тренировъчни фирми в Международен панаир Пловдив. По време на ТФ ФЕСТ ще се проведат 16 конкурси, сред които за щанд, за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уеб сайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма ментор,  ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ.   

Това е единственото в България състезание по професии с международно участие. Очаква се неговото двадесето издание отново да мине в силна конкуренция между отборите, които  са с 18 повече от миналата година. Проявата се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката. Тя е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и посочена като добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама