Рекордно участие на млади предприемачи в „ТФ фест 2017“ в Пловдив 

15:12, 27 апр 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1000 гимназисти и студенти участват в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. На него се представят 130 тренировъчни фирми от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора. Форумът се провежда на 27 и 28 април в Международен панаир Пловдив. Това е рекорд в 20-годишната история на „ТФ фест“, заяви Дария Маврудиева, директор на  Центъра на учебно-тренировъчните фирми,  организатор на проявата.  Тя е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и посочена като добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността.

Има дори тренировъчна данъчна агенция на студенти в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, които проверяват фирмите изложители като истински ревизори и ги запознават с промените в законите.  Експерти на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив са ментори на участниците в тази инициатива. Тя подобрява подготовката на специалисти за публичния сектор и дава повече познания за данъците на онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес. Виртуалната агенция по приходите е създадена от  Центъра за кариерно развитие към висшето училище.

Модерните тенденции в  бизнеса са във фокуса на „ТФ фест 2017“, твърдят организаторите. Като пример посочват новите конкурси за дигитален маркетинг и за лидерски умения. Те допълват традиционните надпревари, сред които: за щанд, за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уеб сайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма ментор,  ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ фест.   

Форумът  е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“. Мрежата на българските учебни предприятия обединява 347 ученически и 6 студентски фирми. Тя е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама