Условна присъда за измамник, представял се за служител от МВР и ДАНС

17:31, 28 апр 17 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стойко Данов е признат за виновен, че в периода от юни 2015 г. до края на  юли 2016 г. в Пловдив и Карлово при условията на продължавано престъпление, като  се е представял за длъжностно лице – “полковник” и служител от ДАНС, с цел да набави за себе си имотна облага.  Той е поддържал заблуждение у пет лица и с това им причинил имотна вреда на обща стойност 20 771 лева.

Обвиняемият измамил първия пострадал като казал, че че можел да му намери употребяван автомобил, марка „БМВ 335“ от службите на ниска цена, който щял да бъде бракуван. През юни 2015 г. пострадалият първоначално предал 500 лева за закупуване на колата, а след това още няколко суми за изваждането й от гаража, за такси и застраховки. Пострадалият не получил колата.  На вторият пострадал му било обещано съдействие за намиране на работа като „отговорник на секретна военна поща“ срещу 100 лева. Третият свидетел обвиняемият подвел, че може да му намери работа в службите в София.  Така Той получил общо 13 261 лева за заплащане по оформяне на различни документи - медицинско свидетелство, разрешително за оръжие, наем за апартамент в гр. София, курсове за работа в европейска служба и др.  Стойко получил пари и от още други 3 лица също с обещания за високоплатена работа в службите.

На подсъдимия Стойко Данов му е определено и наложено общо наказание, а именно лишаване от свобода за 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама