Благотворителна кампания за Детската онкохематология на УМБАЛ „Св.Георги“

07:00, 29 апр 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителна кампания „Заедно в живота“ в полза на Отделението по детска онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив организират Община Първомай и Киноложкото дружество „Първомай“. Инициативата ще се проведе днес и утре, 29 и 30 април, пред Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Първомай по време на ежегодната Киноложка изложба, обясни председателят на дружеството Пеньо Запрянов.

Кампанията се подкрепя и от Велислава Костадинова – собственичката на терапевтичното куче, порода бобтейл, Мадам Фльор де Мон Шмитфлийлд Беар, познато на малките пациенти в Отделението по детска онкохематология като Мон или Мони. Преди една година, по време на минагодишните празнични дни на град Първомай, Мон и собственичката й се включват в киноложката изложба там, като Мон дори става победител. Сред присъстващите на изложбата е и малък пациент на Отделението по детска онкохематология.  Тогава кметът на Община Първомай Ангел Папазов, Пеньо Запрянов, родителите на онкоболното дете и Велислава Костадинова се обединяват около идеята да се набират средства и да се помага с всички сили на Отделението по детска онкохелатология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“.

Киноложката изложба е част от програмата на Майските културни празници на Първомай, които по традиция стартират на 1 май. В рамките на изложението на специален щанд ще се продават аксесоари за домашни любимци, средствата от техните продажби, заедно с дарения, за които на щанда ще има специална кутия – урна, ще бъдат предназначени за Детската онкохематология.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама