В Пловдив избират MasterEthnoChef на кулинарния панаир през май

12:33, 30 апр 17 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Пловдивчани и гостите на града ще изберат кое е най-вкусното кулинарно изкушение по време на първия Панаир на традиционната етно кухня, който ще се проведе в града под тепетата от 11 до 16 май.  Ястията ще бъдат дело на 5-ма готвачи – арменец, евреин, турчин, руснак и италианец - представители на етническите общности с най-стара история в Пловдив. Всеки ден  “Етно кухня на колела” (Ethno Kitchen on wheels) ще потегля към определена локация в града, свързана с живота на различните етноси. Характерните ястия ще бъдат приготвяни пред любопитните погледи на минувачите, като всеки любител на кулинарното изкуство ще има възможност и да разговаря с майсторите готвачи.

Коe е най-вкусното ястие ще определят пловдивчани и гостите на Пловдив. Те ще могат да гласуват по време на дегустации, които ще започват всяка вечер от 18 ч.  Вотът ще е явен със специални “Кулинарни бюлетини”, като всяка от тях ще участва в томбола с награди за публиката.

Панаирът се открива на 11 май. Той ще представи националните особености в културата на хранене и разнообразието на менюто в кухните на малцинствените етнически групи, които са неизменна част от културно-историческото наследство на Пловдив. Kулминацията ще е на 16 май в Дома на етносите, където по време на Гала вечерта ще бъде обявено най-вкусното ястие и майсторът, който го е приготвил по време на Панаира.  Всички етно кухни ще бъдат представени заедно, като се очаква в кулинарното шоу да участват ястия и на други общности, които живеят в Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама