Социалистите от Пловдив и областта призоват за достойно заплащане

08:16, 01 май 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С протестни мероприятия срещу ниските доходи социалистите от Пловдив и областта ще отбележат 1 май - Международен ден на труда и работническата солидарност.  Днес от 17 часа на пл. Стефан Стамболов  ще призоват за достойно заплащане и в подкрепа на българското производство. Пред пловдивчани ще говорят народните представители от "БСП за БЪЛГАРИЯ" проф. Иво Христов, доц. Георги Йорданов и Теодора Халачева и председателят на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

1 май е и Ден на левите движение, които настояват за повече държавна и социална защита на работниците по света. На 1 май много страни честват обществените и икономическите постижения на работническите движения. У нас е национален празник, но все по-малко са поводите за празнуване. В Пловдив отбелязването на 1 май започва като протест през 1893 година, когато хиляди манифестират под лозунга за 8-часов работен ден.

По-рано през деня народните представители от БСП за България Георги Търновалийски, Манол Генов и Димитър Георгиев ще бъдат гости на Празника на община Първомай.  В 11.00 часа пред читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ те ще присъстват на официалното откриване на 45-тите културни тържества в Първомай.

След това,         съвместно с организацията на левицата в града народните представители ще отбележат и Деня ден на труда и международната работническа солидарност. 500 червени балона ще бъдат подарени на жителите на град Първомай, напомняйки им за празника на трудещите се и борбата за техните права на достоен труд и заплащане.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама